RiVe Juridiska Byrå hjälper dig inom arbetsrätt

Har du blivit sparkad från din arbetsplats men helt utan anledning. Då är RiVe Juridiska Byrå här för att hjälpa dig. RiVe har under många års tid varit en av Sveriges största arbetsrättbyråer och hjälpt allt från privatpersoner till internationella koncerner. Med specialist kompetens inom arbetsrätt och jurister med många års erfarenhet kommer RiVe kunna ge dig den hjälp du förtjänar.

Lex Sarah-skandalen

Ett exempel på RiVes erfarenhet och kunskap är Lex Sarah-skandalen. Lex Sarah-skandalen pratades om i hela Sverige och det hela började i Hedemora. Hedemoras kommun skulle starta ett nytt arbete mot hedersrelaterad våld då dem sett en ökning i dessa ärenden. Det var två socialsekreterare som skulle leda detta arbeta men som senare fick sparken. Socialsekreterarna slog larm om att ett barn blev utsatt för våld i hemmet. Detta meddelade dem till förvaltningschefen som också var chef för hedersvåldsavdelningen. Kort efter blev sekreterarna kallade till ett möte vilket dem självklart trodde skulle handla om det ärendet. Men bara någon dag innan ändrades kalenderkallelsen till att handla om dataintrång och brott mot sekretesslagen. Båda sekreterarna fick sedan sparken.

Men en lång rättsprocess senare har båda socialsekreterarna sina anställningar igen, fått allmänna skadestånd och en fick även 28 månadslöner utbetalt. Förvaltningschefen behövde avgå och detta kostade Hedemora kommun cirka 3 miljoner. Detta tack vare RiVes expertis och erfarenhet inom arbetsrätt.

Behöver du juridisk hjälp inom arbetsrätt är det RiVe du ska kontakta. Det spelar ingen roll om du är ett företag eller privatperson då RiVe löst dom allra svåraste fallen. Idag har RiVe kontor över hela Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *