Älgjakten 2021 – Allt du behöver ute i naturen

Älgjakten startade den 1 september i norra Sverige och den 8 oktober i södra. Jakten håller på till den 31 januari i hela landet. Som jägare är det viktigt att vara förberedd på allt vad naturen kan bjuda på och rätt klädsel är bland det viktigaste. Jakten handlar om kalla skymningar och gryningar där du måste vara stillasittande på ditt pass. Här kan man få sitta still i många timmar i väntan på att en älg ska passera. Med rätt kläder håller du värmen under årets allra kallaste månader. Utöver klädsel finns det mycket annan utrustning som är viktigt för att kunna utföra jakten på ett trevligt och säkert sätt.

Rätt utrustning är viktigt och det finns ett par saker som du bör lägga lite extra pengar på. Detta inkluderar exempelvis jaktradio, jaktkniv och väskan som du ska bär all din utrustning i. Jaktradion är väldigt viktig om du jagar i ett jaktlag. Genom radion kan ni kommunicera med varandra och dagens drygaste timmar när inget händer. Kläder är som vi tidigare nämnt väldigt viktigt för att kunna hålla värmen, men när det är som kallast kan det vara bra att kunna värma lite kaffe, te eller mat för att få i sig något varmt. Ett friluftskök kan därför vara väldigt smidigt och bra att ha.

Ute i skogen är ett av dina viktigaste jakttillbehör kniven som många anser vara absolut viktigast då det är ett flexibelt verktyg som kan utföra de flesta arbeten ute i skogen. Slutligen måste du ha en väska som rymmer all din utrustning, men även som är prasselfri då du inte vill skrämma älgarna.