Styr båten med en Shipcontroller joystick

Hur fungerar en Shipcontroller joystick för båtmotor

Shipcontroller joystick för båtmotor fungerar genom den kopplas till båtens eller yachtens styrsystem som exempelvis ett Volvo Penta reglage av typen Volvo Penta EVC eller Volvo Penta IPC. Genom att koppla samman reglaget går det att styra många funktioner utan att behöva befinna sig på manöverplatsen.

Detta skapar en helt ny typ av frihet ombord på båten, då flertal moment går att utföra direkt från joystickstyrningen som att styra akterpropeller eller bogpropeller. Det finns olika typer av styrning och det är beroende på budget eller beroende på vilka funktioner som är viktiga, i vissa fall kanske man bara är ute efter att kunna styra båtmotorn med joystick.

Styr din Volvo Penta motor och båtens funktioner med en Shipcontroller

Fjärrkontrollen för båtmotorer med joystick är den senaste i en serie fjärrstyrningar från exempelvis företaget Shipcontroller. Den har en joystick och kan användas på båtar med axlar och drev samt Volvo Penta IPS och EVC system. Med den här unika kontrollenheten kan du enkelt styra båten med bara ett finger.

På vissa joystickar som exempelvis Shipcontroller 750J, går det dessutom att styra bog- och akterpropellrar individuellt. Det finns även varianter av displayen där du se den viktigaste information från båtens instrument, inklusive djup, hastighet, kurs, kedjeräknare med mera. Är båten utrustad med ett Raymarine autopilotsystem kan det också styras från fjärrkontrollen vilket kan var önskvärt vid en större båt eller yacht.

När man är ute med en båt eller en yacht så är alla system som kan underlätta bara av godo, det kommer även göra dig till en bättre kapten. Du skapar dig en bättre överblick av omgivningen kring båten vilket gör att du snabbare kommer kunna reagera ifall det dyker upp något brådskande. Styr du din båt med exempelvis Shipcontroller 750 serien, så kommer du skaffa dig helt nya möjligheter att manövrera båtens funktioner, som annars kräver flera personer ombord. Du kan testköra flera typer av funktioner direkt från joysticken, vilket kommer underlätta vid service av exempelvis båtmotorn.