Sommarens bilsemester – Känn dig trygg och säker i bilen med Svenskt Fordonsskydd Ltd

Att sommaren har anlänt är ingen nyhet för de allra flesta. Veckorna innan semestrarna börjar kommer allt närmare och många börjar redan nu förbereda och planera inför sommaren. Något som har blivit populärt det senaste året är att åka på semester hemma i Sverige. Att åka på semester i sitt eget land kan låta tråkigt, men Sverige har mycket att bjuda på som du aldrig visste fanns.

Sveriges natur är helt otrolig i hela landet under sommaren och det finns många sevärdheter från historien på många platser. Dessa platser kan exempelvis vara gamla slott, fästningar eller gravplatser.

Bilsemester

Att ta bilen på semestern är både smidigt och roligt. Med bilen kan ni stanna till längs vägen och ta omvägar för att få uppleva naturen från en helt annan vinkel än övriga färdmedel. Precis som med alla andra sätt att resa på är inte bilen helt felfri. Det händer ibland att bilen går sönder och måste repareras. Detta är inte särskilt roligt om det händer mitt under semestern då det kan ta allt från någon timma till flera dagar att få bilen reparerad. Ifall detta händer får man istället hyra en bil och åka vidare för att sedan hämta upp din egen bil på hemvägen. Ibland händer det även att bilen går sönder innan semestern. Detta låter ju inte lika illa, men tänk på att reparationen kan bli dyr och du får använda pengar som egentligen skulle gått till semestern.

Varför går bilen sönder?

Det finns många sätt en bil kan gå sönder på. Bildelar kommer förr eller senare att gå sönder, det finns inget sätt att undvika detta på. Alla biltillverkare designar sina bilar så att de inte ska gå sönder under nybilsgarantin som brukar vara omkring 5 år. Efter denna garantin har gått ut så brukar många bilar gå sönder och delar behöver bytas. Detta är inga roliga utgifter då de kan påverka din semester.

Vad kan jag göra för att undvika dyra reparationskostnader?

Många bilverkstäder tar ofta höga priser för reparationer och bildelar. Som en vanlig oteknisk människa har du själv inte kunskap om hur du byter en enkel del som vindrutetorkare, utan du lämnar in bilen till en verkstad och betalar 1000 kronor för ett par torkarblad som kostar under 50 kronor och 5 minuters arbetstid. Detta är otroligt höga priser för en så enkel sak. Dyrare blir det när mer komplicerade delar går sönder. Då får du räkna med flera tusenlappar! Ett sätt att skydda sig mot den här typen av oförutsägbara kostnader är att förlänga din fordonsgaranti. Då kommer enbart betala en fast månadskostnad så att du kan känna dig trygg ifall bilen går sönder och planera din vardag enklare när du vet kostnaden.

Hur förlänger jag min nybilsgaranti?

Att förlänga sin nybilsgaranti är enkelt. Svenskt Fordonsskydd Ltd är experter på att förenkla och trygga ditt bilägande. Svenskt Fordonsskydd gör en värdering av din bil och ger dig ett förslag på månadskostnad för ditt nya fordonsskydd.