Svensktillverkade jeans och kläder

Jeans är den mest populära typen av byxor i världen. Det finns många anledningar till detta, men jeansens historia är det som gör dem så ikoniska. De skapades först på 1800-talet av en man vid namn Levi Strauss. Han letade efter ett sätt att skapa robusta byxor för gruvarbetare, och han lyckades! Jeans har varit en viktig del av modet sedan dess.

På 1850-talet och blev snabbt populära bland gruvarbetare och cowboys. Anledningen till detta är att de var extremt robusta och bekväma. De var också mycket prisvärda, vilket gjorde dem tillgängliga för många människor.

Det var inte förrän på 1950-talet som jeans verkligen blev ett modeobjekt. Det var då Hollywoodstjärnor som James Dean och Marilyn Monroe började bära dem. Plötsligt ville alla ha ett par jeans! På 1960-talet började designermärken som Levi’s och Wrangler dyka upp och jeans blev ännu mer populära.

Vill du ha ett par svensktillverkade jeans ska du kolla in Jeansverket och deras svenskproducerade kläder. Jeansverket lägger stort fokus i att alla deras kläder ska hålla en otroligt hög kvalitet vilket är något du direkt känner när du fått hem dina miljövänliga jeans.