Varför ska man använda stödstrumpor?

Känner du dig någonsin öm och trött efter att ha stått eller suttit länge? Om så är fallet kan du behöva börja bära stödstrumpor. Stödstrumpor hjälper till att förbättra blodcirkulationen, vilket i sin tur bidrar till att minska risken för att utveckla blodproppar. De hjälper också mot åderbråck, trötthet i benen och andra vanliga problem i samband med dålig cirkulation.

Om du någonsin har fått stödstrumpor kanske du undrar varför de är så viktiga. Stödstrumpor hjälper till att förbättra blodcirkulationen genom att utöva ett mjukt tryck på benen. Detta tryck hjälper till att minska blodansamlingen i benvenerna, vilket annars kan leda till ett antal problem. Bland annat åderbråck, blodproppar, trötthet i benen samt svullnad i fötter och vrister.

Genom att bära stödstrumpor kan man förhindra att dessa problem uppstår eller lindra dem om de redan finns. Om du löper risk att utveckla något av dessa tillstånd kommer din läkare sannolikt att rekommendera att du börjar bära stödstrumpor. Även om du inte löper någon risk är det dock bra att bära dem i ett förebyggande syfte.