Vetenskapen om energioptimering: Hur du sparar tusentals kronor på dina räkningar genom att göra enkla ändringar i ditt hem

Energioptimering är processen för att göra ditt hem mer effektivt. Detta kan göras genom att installera nya fönster eller dörrar, uppgradera ditt värme- och kylsystem eller lägga till isolering på din vind.

När du vidtar åtgärder för att göra ditt hem mer effektivt sparar du pengar på energiräkningen och minskar mängden föroreningar som släpps ut i miljön.

Fördelar med energioptimering – Få en uppfattning om besparingspotentialen

Energioptimering är processen att minska mängden energi som behövs för att driva en byggnad. Detta kan göras på olika sätt, som att använda energieffektiva vitvaror och glödlampor, installera isolering eller dubbelglasfönster och täta läckor i hemmet.

Fördelarna med energioptimering är många. Du kan spara pengar på dina månatliga räkningar. Du kan också hjälpa till att rädda miljön från föroreningar. Att optimera ditt hems energi kommer också att göra det bekvämare för dig och dina familjemedlemmar att bo i under en längre tid.

Hur fungerar ett energioptimeringsföretag med en husägare?

Ett energioptimeringsföretag som besiktningsman Mats Forslund i Stockholm kommer först att göra en energibesiktning av ditt hem för att ta reda på vad problemet är. De kommer sedan att rekommendera och installera den bästa möjliga lösningen för dig.

Ett energioptimeringsföretag samarbetar med en husägare för att identifiera områden med ineffektivitet i hemmets användning av el, gas eller vatten. Företaget kan då erbjuda lösningar som att installera solpaneler på taket eller byta ut en ineffektiv ugn med en mer effektiv.

5 enkla steg för att förbättra och underhålla ditt hems energieffektivitet

Den här artikeln är en checklista för att inspektera ditt hems energieffektivitet. Den innehåller också hur du underhåller och förbättrar ditt hems energieffektivitet.

  1. Kontrollera enheten utanför för att se till att den är ren och fri från skräp, löv eller snö
  2. Kontrollera enheten inuti för att säkerställa att det inte finns några läckor eller skador i isoleringen eller kanalnätet och att inga djur har gjort sina hem i dem
  3. Se till att alla filter är rena och byt ut dem vid behov
  4. Byt ut eventuella smutsiga eller igensatta luftfilter – Rengör eventuella skärmar i ventiler för insekter/skadedjur/damm, etc. efter behov
  5. Luftförsegla ditt hem om du kan se ljus komma genom sprickor runt dörrar,