Detta ska du tänka på när du renoverar badrum

När du renoverar ett badrum är det viktigt att komma ihåg att det finns flera lager som spelar in – både bildligt och bokstavligt talat. Alla dessa olika lager har ett specifikt syfte, och det är viktigt att varje lager får den uppmärksamhet det förtjänar. Om ens ett lager försummas lider hela badrummet av detta. I det här blogginlägget tar vi en närmare titt på de olika lagren som ingår i byggandet av ett våtrum och varför de är så viktiga.

Det flytande spackelskiktet

Det första lagret är flytspackel. Detta fungerar som ett tätningsmedel mellan väggen och kaklet och förhindrar att fukt sipprar in och orsakar skador. Det är viktigt att använda ett flytande kitt av hög kvalitet för detta ändamål, eftersom allt annat helt enkelt inte kommer att göra jobbet ordentligt.

Fuktspärr

Det andra lagret är det fuktspärrande lagret. Detta är viktigt för att hålla resten av huset säkert från vattenskador vid eventuella läckor. Ett bra tätskikt kommer att vara tillverkad av slitstarkt material som klarar av även de högsta fuktnivåerna

Det vattentäta lagret

Det tredje lagret är det vattentäta lagret. Det är detta som faktiskt håller vattnet ute, och det måste appliceras mycket noggrant. Eventuella sprickor eller luckor i detta skikt gör att vatten kan sippra igenom, vilket kan orsaka alla möjliga problem längre fram

Grundskiktet

Det fjärde lagret är primerskiktet. Det ger en slät yta som plattorna kan appliceras på och hjälper dem att hålla sig fast bättre på plats. Utan en bra grundfärg är det mer sannolikt att plattorna faller av eller skadas med tiden.

Fixeringsskikt

Sist men inte minst är fixeringsskiktet. Detta ser till att kakelplattorna sitter fast på väggen och inte kommer att gå någonstans inom en snar framtid. En bra fixering ser också till att kakelplattorna ligger i nivå med varandra, vilket ger en professionell finish.

Att applicera alla dessa lager på rätt sätt är viktigt för alla som vill bygga ett våtrum som ser bra ut och fungerar ännu bättre. Se till att använda högkvalitativa material för varje steg, och spara inte på något hörn någonstans på vägen – ditt badrum kommer att tacka dig för det senare!

Kom ihåg att när du bygger ett våtrum är det flera lager som spelar in – både bildligt och bokstavligt talat. Alla dessa olika lager har ett specifikt syfte, och det är viktigt att varje lager får den uppmärksamhet det förtjänar. Om ens ett lager försummas blir hela badrummet lidande som ett resultat. Så ta dig tid, använd material av hög kvalitet från Kakelplattan.se och uppmärksamma varje detalj – ditt våtrum kommer att bli bättre för det i slutändan!