Eltruckar vs Dieseltruckar: Vilken är Bäst för Dig?

När man ska välja en gaffeltruck står man inför en mängd beslut. Vilken storlek och kapacitet den ska ha, vilket varumärke man ska välja och kanske mest debatterande- vilken drivteknik som ska användas. Och med rätt teknik kommer fördelar för både miljön och ditt företag. Men vilken drivteknik är bäst – el eller diesel? Låt oss ta en titt på dessa två tekniker och se vilken som passar bäst för dig.

Miljöpåverkan

Eltruckar driver utsläppsfritt medan dieselmotorer avger CO2-utsläpp. Medan dieseltruckar har ett högre utsläpp, finns det nya tekniker som minskar utsläpp genom att använda AdBlue, SCR eller en katalytisk reaktor. Om ditt företag prioriterar miljövänlighet, är en eltruck det bästa valet.

Kostnad

Från ett kostnadsperspektiv är dieseltruckar ofta billigare att köpa. Men för långsiktigt bruk är eltruckar mycket billigare på grund av sina lägre underhållskostnader. Batterikostnader kan balanseras med att ladda dina fordon på natten. Detta kan spara mycket pengar över tid. Förstår man kostnadseffektiviteten på lång sikt, så blir valet att välja en eltruckar ett givet val.

Bruksområde

Dieselmotorer är starkare än elektriska under extrema förhållanden. Om gaffeltruckar ska användas utomhus såsom på ett byggarbetsplats eller en hamn, kan det vara bättre att välja dieselmotor. Elektriska gaffeltrucks är bäst när det gäller inomhus- och förpackningsindustrin.

Livsspann

En av de största fördelarna med eltruckar är deras livslängd. De har mindre skador och därför behöver mindre reparationer på grund av mindre slitande delar som inte finns i en dieselmotor. Ett annat stort plus är att eltruckar har en drifttid på mellan 5-8 år jämfört med dieselmotorer som endast varar från 3-5 år det blir därmed ett billigare alternativ i längden.

När det gäller att välja mellan en eltruck och en dieseltruck är det avgörande faktorer som avgör. Det finns inget rätt eller fel svar på denna fråga, bara vilken som passar bäst för ditt företag och arbetsområde. Elektriska gaffeltruckar är lämpligast för företag som prioriterar miljövänlighet, lång livslängd och lägre underhållskostnader. Medan dieseltruckar är mer lämpade för extrema förhållanden som terräng, bullriga arbetsmiljöer och när man prioriterar inköpspriset. Tänk på dina specifika företagsbehov och investera därefter.