Tre saker man gör med lustgas

N2O eller lustgas som det kallas har olika användningsområden beroende på vem du frågar. Många skulle säga att det är till gräddsifoner, andra till sjukvård och några till fest. Lustgas är uppbyggd på en syreatom och två kväveatomer.

Vid matlagningssyfte använder men patronerna i gräddsifoner till desserter och liknande. Detta är ett normalt användningsområde men inte det ända.

Ifall du skulle andas in lustgasen så slappnar din hjärna av vilket gör att du inte känner lika mycket smärta. Detta används ofta vid förlossningar och andra akuta smärtor. Men idag är det inte bara vid smärta man andas in lustgas. Utan många använder idag lustgasen till fetser som en partydrog.

Lustgas till fester

Detta har kommit från England där det är väldigt populärt och vanligt att man gör detta när man festar. Då blåser man upp ballonger med lustgas som du sedan andas in och ut flera gånger i ballongen. Och eftersom lustgas är lagligt har det sålts vid många nattklubbar även i Sverige.

Lustgas och gräddsifoner kan du hitta hos Lust-gas.se. De erbjuder en mängd olika storlekar på lustgas patroner och tankar. De har även ett brett sortiment av gräddsifoner och ballonger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *