Hindra grannar och obehöriga från att titta in

Det är många som stör sig på att grannar och obehöriga tittar in i ens hem genom balkongen som i vissa fall är helt öppen insikt. En balkong med öppen insikt kan vara väldigt trevligt då man får mer utsikt, men på bekostnad av insikt. Med ett balkongskydd kan du känna dig säkrare från nyfikna grannar som tittar in. Balkongskydd är tillverkade av antingen markisväv eller PVC-nät. Skillnaden är i princip att markisväv finns i hundratals olika färger, medans PVC-när endast finns i grått. PVC-nätet är däremot lite mer diskret och lämpar sig oftast bättre för inredning. Förutom att fungera som ett insynsskydd fungerar det även som vindskydd.

Tentarp har ett stort utbud av balkongskydd och presenningar av hög kvalité. Presenningar är perfekt på hösten innan vinter för att täcka över och skydda dina utomhusmöbler och mycket annat. En presenning kan även användas för att täcka över bilen, båtar och allt man vill skydda från vädrets krafter.

Vad är en presenning?

Presenning är en relativt stor rektangulär duk gjord av vattentäta eller vattenavvisande material. De är vanligtvis gjorda av någon typ av grovt tyg, som kanvas eller polyester, täckt med någon form av plast, som latex eller PVC. I presenningens hörn, vid behov, brukar det finnas korta rep som används för att koppla ihop presenningen så att den inte ska flyga iväg när det blåser. Hålen i repanslutningen är förstärkta med så kallade öljetter, och metallringen är stadigt fastsatt på presenningen för att undvika att rivas under hårt tryck. Storleken på presenningen varierar mycket beroende på användningsområde, men längden på den konventionella presenningen på varje fog är vanligtvis mellan 3 och 15 meter.