Fräscha upp hemmet med underbara dofter

Hösten börjar närma sig och det blir mörkare ute för varje dag som går. När mörkret kommer är det dags att skapa stämning och en väldoftande atmosfär i hemmets alla rum. Doftljus har länge använts för att påverka känslan i ditt hem och hur besökare uppfattar det. Doftljus lämnar ett bra intryck redan i hallen där det ofta kan samlas matos eller andra mindre fräscha dofter. Doftljus kommer i många olika former och dofter, men det finns alltför många ljus på marknaden som innehåller giftiga kemikalier som på sikt kan utgöra en hälsofara.

På Faircandles.com hittar ni naturliga doftljus tillverkade av icke-giftiga ingredienser. Dessa är veganska ljus och kan användas hur ofta du vill utan att behöva oroa dig för giftiga komponenter som finns i väldigt många doftljus på marknaden. Doftljusen hos Faircandles är tillverkade av en helt unik blandning av vegetabiliska vaxer och träveke. Lågan blir därför ren, jämn och brinner länge.

Doftljus används idag både för de underbara dofterna och som inredningsdetalj. Populariteten ökar ständigt och i takt med att fler spenderar mer tid hemma i pandemins fotspår så ökar intresset för att inreda och göra det hemtrevligt.

Doftljus i historien

Doftljus har funnits i omkring 2000 år, vilket är ungefär lika länge som de vanliga levande ljusen har funnits. Doften från ljus som tillverkades för 2000 år sedan var inget vidare då det tillverkades av animaliska fetter. Därför tillsatte man olika dofter för att dölja den otrevliga lukten från ljusen. Doftljusen har sedan 1990-talet fått ett ökat intresse och marknaden framöver ser ljus ut.