Miljövänliga bläckpatroner blir allt mer populära

Bläckpatroner används i skrivare och har ett inbyggt chip som gör att rätt antal färger äntligen trycks på rätt position på papperet. HP, Brother, Canon och Epson är några av de ledande tillverkarna av färgpatroner. Dessa tillverkare är också tillverkare som dominerar marknaden för bläckstråleskrivare. Bekvämligheten med bläckpatroner med chip är att de kan se när bläckbehållaren är slut, så användarna måste byta ut dem mot nya bläckpatroner. Det verkar svårt att välja rätt produkt, men jag hoppas hitta en kompatibel och relativt billig produkt. Miljöpåverkan är en faktor och miljövänliga bläckpatroner har nyligen blivit väldigt populära.

Lasertoner

Till skillnad från färgpatroner finns det även lasertoner. De använder olika tekniker. Lasertoner innehåller specialpulver bestående av kol och polymerer. Vid användning smälter pulvret för att forma bild och text på papper. Till skillnad från färgpatroner är lasertoner ett billigare alternativ. Detta beror på att deras livslängd är mycket längre än för färgpatroner. Nackdelen med att använda lasertoner är att kvaliteten är något sämre och att laserskrivare vanligtvis är dyrare än bläckstråleskrivare. Bläckstråleskrivare lämpar sig dock mycket bättre när det gäller fotoutskrift.

Om Eko-print

Eko-print är ett familjeföretag som startade 2008. De erbjuder ett brett utbud av färgbläckpatroner och bläckpatroner för HP, Canon, Epson och Brother. De verkar i Tyresö, där det finns ett upphämtningslager, men de kan skickas rikstäckande när de köps från webbutiken. Eko-print säljer och levererar till privatpersoner och företag i hela Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *