Padelns rötter

Padel är en sport som har funnits i årtionden men som först nyligen har börjat bli populär på global nivå. Så vad är padel? Och hur blev den det fenomen den är idag? Låt oss ta en titt på denna spännande sports historia.

Padel kan spåra sina rötter tillbaka till Mexiko på 1970-talet. Man tror att sporten skapades av två mexikanska tennisspelare som letade efter ett sätt att hålla sig i form under lågsäsongen. De installerade ett nät och några väggar på en tennisbana och började spela vad de kallade ”paddeltennis” Spelet fick snabbt gehör hos andra tennisspelare och inom kort började paddeltennisklubbar dyka upp över hela Mexiko.

Därifrån spred sig sporten till andra länder i Sydamerika innan den slutligen tog sig till Europa på 1990-talet. Till en början var padel i stort sett begränsat till Spanien, Portugal och Frankrike. Det tog dock inte lång tid innan den blev populär i andra europeiska länder, som Italien och Tyskland. På senare år har padel till och med tagit sig till Australien och Asien.

Padel är en sport med en rik historia som sträcker sig över flera kontinenter. Det är ett snabbt och spännande spel som kan spelas av människor i alla åldrar och med alla förmågor. Om du letar efter en ny sport att prova kan padel vara den perfekta sporten för dig.

Men är du redan en padelälskare och till och med har tankar på att köpa padelbana har vi ett tips till dig. Det är att kolla in Byggapadelbana och deras padelbanor. Deras padebanor är speciellt byggda för att klara av det nordiska klimatet vilket gör dem till det självklara valet om du vill ha en padelbana i Sverige. Banorna byggs också av endast av högkvalitativa material och produkter så du ska kunna spela match efter match på planen. Så om du vill bygga padelbana vet du vem du ska kontakta.