Monstera Variegatan, vad är det för växt egentligen?

Under de senaste åren har denna växt som heter Monstera variegata blivit helt populär. Du ser det som modekläder och inredningsbutiker, stylingsdetaljer i Instagram-flöden och kanske till och med har kommit in i ditt hem. Monster verkar vara överallt.

Kanske är det den täta vegetationen som bidrog till dess popularitet. Växter som växer mycket och stort blir normalt sett mer intressanta. Här är Monstera variegata extraordinär. Den växer rikligt och skickar ofta ut nya skott, sticklingar och sticklingar. Många sticklingar och mogna växter av denna art är trånga.

Detta monster tävlade en gång med många andra gröna växter och är nu en av de mest populära växterna i trädgårdskategorin. Sticklingar säljs vanligtvis som toppstickor, det vill säga de tas från grenarnas överdel. Sedan rotade tålmodiga monstera-fans dem i vattnet i några veckor, och sedan packade de och sålde igen sticklingar till sina medmänniskor.

Andra populära växter att ha hemma är såklart suckulenter, kaktus eller exempelvis aroids. Monstera är en växt som ingår i en familj av massor av andra växter, inte bara andra växter men även andra trendiga växter. Exempelvis ingår begonia i den populära familjen av gröna växter inomhus. Ja, det finns många gröna växter att välja mellan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *