Tandvärk är ett tecken på tandskada

Alla har haft tandvärk vid ett eller annat tillfälle i sitt liv, och vi vet alla hur smärtsamt det kan vara. Orsaken till smärtan är ett tecken på någon form av tandskada eller inflammation. Det vanligaste är inflammation som orsakas i sin tur orsakas av karies, infektion i tandens nerver eller ett hål i tanden. Symptomet på tandvärk är såklart smärta, vilket betyder att nerven är inflammerad. Vid tandvärk är det viktigt att kontakta en tandläkare i Stockholm som kan kontrollera och åtgärda problemet. Du kan få hjälp direkt av en akuttandläkare i Stockholm.

De vanligaste symtomen på tandvärk är kraftiga ilningar som blir starkare än och återkommande. Alla dessa symtom kan påverkas av faktorer som exempelvis kost, humör och sömn. Det bästa sättet att bekämpa tandvärk är att i tidigt stadie borsta och rengöra din mun noggrant med flourtandkräm och munskölj. Det är också fördelaktigt att undvika sockerrik mat, som godis och läsk där sockret fräter på tänderna.

Det cirkulerar många huskurer på nätet som sägs bota tandvärk. Huskurer som vi vet fungerar bra är smärtstillande medel, kalla kompresser och saltvattengurgling. De två första ger tillfällig smärtlindring, medan den senare faktiskt har antibakteriella egenskaper. Saltlösning är dock bara effektivt om tandvärken orsakas av bakterier.

Det finns ett stort utbud av tandläkare i Stockholm och de erbjuder alla olika tjänster. Några av de vanligaste tjänsterna de tillhandahåller är kosmetisk tandvård i Stockholm, tandblekning i Stockholm och tandimplantat & faner.