Utbilda dig inom HLR och rädda liv

Hjärt -lungräddning, ofta förkortad som HLR, är en akutbehandling som används för att starta om hjärtaktivitet och andning hos patienter med hjärtstopp. Ju tidigare bröstkompressioner och stroke börjar, desto större är chansen att en patient överlever ett hjärtstillestånd.

Innan du börjar hjärtlungräddning, se till att patienten är vaken och andas normalt. Kontrollera om den andra personen vet genom att försöka prata med den andra personen och försök att försiktigt skaka den andras axel för att se om den andra personen svarar. Om patienten inte vaknar, kontrollera andning. Lägg sedan ena handen på pannan och öppna luftvägen för att kontrollera om personen andas. Böj huvudet bakåt och lyft hakan. Lägg sedan index och långfingrar på den andra handen på hakspetsen. Håll öronen nära motståndarens näsa och mun. Lyssna och känna andan medan du observerar och se om bröstet stiger. Vid hjärtstillestånd kan andningsavvikelser uppstå, såsom tunnare andning, djup andning och suck, men detta är inte en del av normal andning.

Hjärt -lungräddningsträning är avgörande för att rädda liv, varför Camilla Thurell, utbildad sjuksköterska och tidigare sjuksköterska, bestämde sig för att starta Life In Mind. Alla har möjlighet att få HLR -utbildning. Hon var då hjärt- och lungräddningsinstruktör och hjälpte individer hur man utför hjärt- och lungräddning för barn och vuxna. Camilla Thurell hjälper också företaget med hjärt -lungräddning och erbjuder möjligheter att hyra eller köpa hjärtstartare.