Det kontantlösa samhället

Sverige är det land i världen där majoriteten av alla köp i butik sker digitalt via kort, Swish eller med mobilen. Kontanter blir allt mer sällsynt och många butiker har valt att sluta med detta. På ett sätt gör det vardagen enklare för många människor, men för vissa människor blir vardagen lite svårare då de måste lära sig att betala med digitala lösningar. Kort är idag den vanligaste typen av betalningssätt i butik och i princip alla butiker tar den här typen av betalning, men på exempelvis marknader och loppmarknader är det vanligt att de enbart tar Swish som betalning.

När samhället går mot att digitalisera alla former av betalningar är det dags att byta ut sin plånbok mot något smidigare. Myntfacket är i dagsläget ganska värdelöst då många ställen inte tar kontanter som betalning. Inte ens parkeringsautomater. Att helt ta bort myntfacket i plånboken minskar plånbokens tjocklek, vilket borde vara en fördel för de allra flesta. Idag är korthållare den mest populära typen av plånbok och de är knappt större än dina betalkort, vilket passar de flesta fickor. Korthållaren saknar som du säkert redan listat ut myntfacket och i vissa fall även sedelfack. Sedelfacket ersätts ofta med en sedelklämma på baksidan av korthållaren, vilket gör att du kan ha ett par sedlar med dig.

Det finns många olika typer av korthållare och en av de populäraste på marknaden är Secrid plånbok. Secrid tillverkar plånböcker i olika modeller, både korthållare och korthållare med plånbok. Det som gör plånboken från Secrid så populär är den höga kvalitén i kombination med den lilla spaken på undersidan som du använder för att skjuta upp korten. Plånböckerna finns som korthållare i metall, men även med en utvikbar lädervariant med korthållaren i metall i mitten. Här finns plats för de flesta av dina kort, men även ett par sedlar i det lilla fodralet inne i plånboken.

Hos Livingstudio hittar du ett stort utbud av korthållare från Secrid i alla dess former.