Ekologiskt och miljövänligt smink

Makeup är mycket populärt och används idag av både män och kvinnor. Makeup har förändrats mycket när det gäller innehåll och kvalitet. Tidigare fanns det inget erkännande av att kosmetika innehöll kemiska ämnen, men nu görs allt mer ekologiska hälsoprodukter. Mer och mer populär i dessa dagar är ekologisk och miljövänligt smink.

Samlevnadssmink med djur och natur

Att välja ekologisk smink har många fördelar för människor, djur och natur! Idag finns det många sminkmärken som har lanserats för att inte bara undvika smärtsamma djurförsök, utan också bidra till en hållbar miljö.

Men vad klassas som ekologiskt smink?

För att klassificera kosmetika som ekologisk måste de tillverkas till exempel enligt de specifika produktionskraven från ECOCERT, PETA eller Vegan Association. Exempel på etiketter inkluderar EU Ecolable, Cosmos Organic och Natrue. Ekologisk smink inkluderar certifierade ekologiska produkter med ett högt biologiskt innehållskrav. Ekologisk smink får inte innehålla exempelvis PTFE, Polysef eller ord som innehåller ”perfluoro” eller ”polyfluoro”.

Inte bara finns det smink som är ekologiskt och miljövänligt smink, utan även oljor som gynnar hälsan på en mängd olika sätt, som exempelvis Anima Mundi. Anima Mundis ursprung ligger i hjärtat av Costa Rica och Brooklyn. Grundaren Adriana Ayeles flyttade till Brooklyn med målet att överbrygga inhemska latinamerikanska behandlingar med modernt liv och obalanser.

Till exempel har kosmetika som innehåller silikoner och siloxaner en naturlig negativ effekt. Ekologisk smink är 50% naturlig, grymhet och konserveringsfri. Det är viktigt att komma ihåg att många odlare kan använda ordet ”ekologiskt”, men det är viktigt att hitta din certifierade etikett som konsument. När det gäller sminkning med hälsosamma produkter är ansiktet bara en del av den övergripande bilden av skönhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *