Eldningsolja vs. pellets: Vad är skillnaden?

När det gäller uppvärmning av hemmet finns det många alternativ att välja mellan. Du kan välja traditionell eldningsolja, pellets, naturgas eller till och med el. Varje alternativ har sina egna för- och nackdelar. I den här artikeln kommer vi att jämföra och kontrastera eldningsolja kontra pellets. Vi kommer att ta en titt på kostnaden, miljöpåverkan och bekvämligheten för varje alternativ.

Eldningsolja är ett fossilt bränsle

Eldningsolja är ett fossilt bränsle, vilket innebär att det inte är förnybart och att det så småningom kommer att ta slut. Vid förbränning av fossila bränslen släpps koldioxid ut i atmosfären, vilket bidrar till klimatförändringarna. Eldningsolja är också dyrare än pellets.

Pellets är miljövänligare

Pellets tillverkas av förnybara källor som trä. Det är också billigare än eldningsolja. När pellets förbränns släpper de ut mindre koldioxid i atmosfären än eldningsolja. De ger dock upphov till vissa luftföroreningar. Pellets är det mer miljövänliga alternativet, men de är inte lika bekväma som eldningsolja. Du måste förvara pellets på ett torrt ställe och de kan vara stökiga att hantera. Eldningsolja levereras till ditt hem och lagras i en underjordisk tank. Du behöver inte oroa dig för att hantera eller förvara den.

På det hela taget finns det för- och nackdelar med både eldningsolja och pellets. Det är viktigt att väga alla faktorer innan du bestämmer dig för vilket alternativ som är bäst för dig. När du väl har valt ett av alternativen har Heat det du behöver.