Olika typer av stegar som finns

Alla som har ett eget hus eller lägenhet som du kan behöva fixa på egen hand behöver ibland en stege. Det kan vara enkla saker som att byta ut en glödlampa i taket eller ett annat infällt ljus. Visst, du kan klättra på olika saker som stolar, men du bör använda trappor eller byggtrappor som en försiktighetsåtgärd. Olika typer av stegar och stegar som är användbara i vardagen beskrivs nedan.

Trappstege

Hushållstrappstegen, eller helt enkelt trappstege, är ett verktyg som hittar sin plats i varje hem. Oavsett om du äger ett hus, äger en lägenhet eller hyr en lägenhet kan du behöva klättra lite högre. Det är säkert och enkelt att använda ett stabilt lyft. Oavsett om du byter belysning, sätter upp gardiner eller placerar din garderob över en garderob, är det mycket säkrare och stabilare att stå på en stege än på en instabil pall.

Kombistegar

De så kallade kombistegar som finns, eller universalstegen, är också känd som en stege som kan sättas upp och vikas på olika sätt för olika funktioner. Det finns två huvudgrupper av kombinerade vågar. Ledande och icke-ledande. Kombinationsstegen kan användas som en enda stege i helt utskjuten och låst position, men den kan också fällas eller kombineras till en stege eller en oberoende stege, beroende på vilken kombination av stege som valts. Många ledade kombinationsstegar kan också fällas ner för att fungera som arbetsstation. Som du kan se på bilden till vänster kan du använda plattformen för att få en arbetsställning eller ett skrivbord.

Industritrappor

Industritrappor är lite olika trappor samlat i ett begrepp. Dessa används oftast inom industrin till många olika saker. Det kan vara allt från att komma upp till en hylla på lagret för att komma åt en produkt åt en kund eller när man inreder i butiken med varor eller bygger om. Denna trappa kommer i olika storlekar och höjder beroende på behov. Industritrappor kan även användas utanför byggnader upp till dörrar med en bredd vanligtvis på 55cm – 1m bred så man enkelt kan ta upp och ner verktyg eller paket, men även för att man ska enkelt kunna möta nån i motsatt håll och passera varandra utan problem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *