Muminmuggar – Populära samlarmuggar för både stora och små

Som barn är det vanligt att samla på allt från kapsyler, serietidningar, samlarbilder och stenar. Vi människor har i all evighet samlat på saker då det har varit en bra sysselsättning och hobby. Detta beteende förekommer även hos vissa djur som exempelvis fåglar. Vissa fågelarter som skatan samlar gärna på blänkande föremål som den sedan gömmer på hemlig plats eller i sitt bo. Som vuxna samlar vi på många olika prylar och många samlar fortfarande på samma saker som de gjorde som små. Samlarkort, sportprylar, autografer, frimärken, mynt, kläder, böcker och mycket mer då listan är lång.

Under många år har muminmuggar varit väldigt populärt bland både stora och små att samla på. Samlingen börjar vanligtvis med att man som liten får en muminmugg i present och därefter växer intresset för den här typen av muggar och motiv. Muggarna kommer med nya motiv för varje säsong, vilket gör att muggarna finns i begränsat antal. Endel muminmuggar säljs dyrt på auktion och efterfrågan är hög på äldre muggar.

Mumintrollen är karaktärerna i Tove Janssons böcker om muminfamiljen. Böckerna är utgivna mellan 1945-1970 och skrevs ursprungligen på svenska. Idag finns böckerna översatta till över 40 olika språk, vilket gör muminfigurerna välkända över stora delar av världen. Mumintrollens tv-serie går än idag på tv med helt nya avsnitt. Till skillnad från det första avsnittet 1969 har serien gått över till tecknat, vilket är den versionen som många av oss minns sedan barndomen.

Muminmuggar och andra muminprodukter hittar du på Lilla Storks webbshop. De har ett stort utbud av muminprodukter av alla slag tillsammans med mycket annat för både stora och små.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *