Varje trädgård behöver ett växthus

Som rubriken lyder behöver alla trädgårdar ett växthus. Ett växthus möjliggör egenodling av grönsaker, frukter och andra växter. Har du redan ett intresse för odling och har fastnat för smaken av din helt egenodlade mat är ett växthus en självklarhet. Ett växthus används för att skapa ett helt eget lite ekosystem för dina växter. Här inne är det en högre temperatur och luftfuktighet vilket generellt sätt är bra för dina växter och grönsakers växande.

Tunnelväxthus – Den smidiga lösningen för trångt utrymme

Växthus finns i många olika former och modeller, beroende på vad du har tänkt att odla och storleken på din trädgård. Ett tunnelväxthus är perfekt för dig som inte har plats för ett stort växthus i trädgården. Tunnelväxthus är mindre, smalare och väldigt kompakta. Ett tunnelväxthus skapar ett mikroklimat vilket är gynnsamt för dina växter i trädgården eller vid sommarstugan.

Växthus i trä för det nordiska klimatet

Växthus vars ram är gjord av trä är väldigt tåliga och perfekta för det nordiska klimatet vi lever i. Trä är mer temperaturtåligt och står lättare emot extremt varmt och kallt väder. Anledningen till att trä är så temperaturtåligt beror på materialets egenskaper. Till skillnad från metall är trä mycket mindre värmeledande. Som en bonus lämnar växthus i trä ett mindre avtryck på miljön under tillverkningsprocessen samt användningsprocessen.

Bågväxthus – långsiktig kvalitet till lågt pris

Ett bågväxthus har den starkaste konstruktionen. Växthus med valvdesign passar bra för klimatet vi har i stora delar av Europa. Snön lägger sig inte på taket utan faller ner under vintern och under sommaren släpps mer solljus och solvärme in, vilket är viktiga förutsättningar för att få en bra skörd.

Vad kan jag odla i ett växthus?

I ett växthus kan du odla i princip vad som helst. Vissa växter kräver att du har ett växthus för att uppnå ett klimat som vi annars inte har i Sverige. Bland dessa växter hittar vi exempelvis viss chilisorter, vattenmeloner och vissa tropiska växter vilka växer i betydligt varmare klimat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *