Vad är Wavelength Division Multiplexing (WDM) och hur kan det gynna ditt företag?

Om du letar efter ett sätt att öka bandbredden i ditt fibernätverk kan du använda dig av Wavelength Division Multiplexing. WDM är en teknik som gör det möjligt att skicka olika dataströmmar med olika frekvenser via en enda fiberoptisk kabel. Detta kan dramatiskt öka mängden data som kan överföras under en viss tidsperiod, vilket gör det till en idealisk lösning för företag som behöver överföra stora mängder data snabbt och effektivt. I den här artikeln kommer vi att diskutera grunderna för WDM och hur det kan gynna ditt företag. De olika ljusfärgerna skickas sedan ner i en fiberoptisk kabel där de kombineras till en enda signal. I andra änden delas signalen upp i sina ursprungliga våglängder och avkodas till de ursprungliga dataströmmarna.

WDM kan användas för att överföra data över långa avstånd utan att någon information går förlorad. Detta beror på att de olika våglängdssignalerna kan förstärkas utan att påverka varandra. WDM möjliggör också multiplexering, vilket innebär att flera dataströmmar kan överföras samtidigt via en enda fiberoptisk kabel. Detta gör WDM till en idealisk lösning för företag som behöver överföra stora mängder data snabbt och effektivt.

Om du letar efter ett sätt att öka bandbredden i din fiberoptiknätverk, kan WDM vara rätt lösning för dig. Kontakta Smartoptics som installerar fiberoptik idag för att få veta mer om hur WDM kan gynna ditt företag.