Vilket slippapper ska man välja?

Det finns olika typer av slipmaskiner på marknaden och alla har ett specifikt syfte. Om du letar efter en slipmaskin som klarar av tuffa sliparbeten måste du se till att du har en slipmaskin av hög kvalitet som är byggd för att hålla länge.

Golvslipmaskiner är den vanligaste typen av slipmaskin som används för trägolv. De har en stor, plan yta som är idealisk för att snabbt ta bort repor och andra ojämnheter från trägolv.

Slipband är en annan typ av slipmaskin som kan användas på både trä- och metallytor. Skivslipmaskiner är handhållna elverktyg som använder roterande skivor för att avlägsna material från ett arbetsstycke.

När du väljer en slipmaskin och slipmedel är det viktigt att tänk på vilken typ av material du kommer att arbeta med. Olika material kräver olika typer av slipmedel. När du till exempel slipar ett mjukt träslag som furu skulle du använda ett annat slipmedel än du skulle använda på ett hårt träslag som ek. Det finns tre huvudtyper av slipmedel: naturliga mineraler, konstgjorda material och diamant.

PK Sanding erbjuder allt du kan tänka dig när det kommer till slipmaskiner och slip tillbehör. Dem har även över 30 års erfarenhet vilket gör dem till det självklara valet om du ska köpa nya våtslipapper.