En kort översikt över att välja kakel och klinker

Så snart du är klar med flytspackling och tätskikt är det dags att börja kakla väggarna och lägga kakel på golvet. Det är inte lätt att hitta vad som är bäst för ditt badrum när det gäller kakel, men i den här artikeln ska vi ge dig några tips och idéer. Det första du behöver göra är att bestämma dig för stilen på ditt badrum. Ett minimalistiskt badrum kommer att kräva andra kakelplattor än ett badrum i lantlig stil. När du vet vilken stil ditt badrum har kan du börja titta på kakelalternativ.

Kakel för väggar

När det gäller väggplattor finns det några saker att tänka på. För det första måste du bestämma om du vill ha blanka eller matta kakelplattor. Blanka plattor är lättare att rengöra, men de kan vara hala när de är våta. Matta plattor har en mer strukturerad yta, så det är mindre troligt att de blir hala. Du måste också bestämma dig för storleken på plattan. Mindre plattor är lättare att installera, men de kan få ett litet badrum att kännas ännu mindre. Större kakel kan få ett litet badrum att kännas större, men de är svårare att installera.

Klinker

När det gäller klinker finns det också några saker att tänka på. För det första måste du bestämma om du vill ha keramiska plattor eller porslinsplattor. Porslinskivor är mer hållbara och lättare att rengöra, men de är också dyrare. Keramiska plattor är billigare, men de är inte lika hållbara och svårare att rengöra. Du måste också bestämma dig för storleken på kakelplattan. Mindre kakelplattor är lättare att installera, men de kan få ett litet badrum att kännas ännu mindre. Större kakel kan få ett litet badrum att kännas större, men de är svårare att installera.

När du väljer kakel och klinker till ditt badrum finns det många faktorer att tänka på, t.ex. stil, glansig eller matt yta, storlek på plattan och typ av platta (keramik eller porslin). Genom att ta hänsyn till alla dessa faktorer kan du välja det perfekta kaklet för ditt badrum på Klinkerhuset!